Antena 3 CNN Actualitate România trimite soldați în Orientul Mijlociu. Parlamentul, chemat să aprobe solicitarea președintelui Iohannis

România trimite soldați în Orientul Mijlociu. Parlamentul, chemat să aprobe solicitarea președintelui Iohannis

România trimite un număr redus de militari în Orientul Mijlociu, drept contribuție la misiuni de luptă coordonate de Uniunea Europeană și de Statele Unite.

România trimite soldați în Orientul Mijlociu. Parlamentul, chemat să aprobe solicitarea președintelui Iohannis
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Xenia Croitoru    |    22 Apr 2024   •   14:40

"Solicitările din partea Administrației Prezidențiale sunt votate astăzi în plenul Camerelor reunite.

La misiunea "Eunavfor Aspides" a Uniunii Europene vor participa maximum cinci militari români, conform informațiilor din scrisoarea trimisă de președinte Parlamentului.

Misiunea are menirea de a asigura libertatea de navigație în Strâmtoarea Bab-el-Mandeb, Ormuz și Marea Roșie.

Rebelii houthi, susținuți și înarmați de Iran, au bombardat în dese rânduri, folosind în special drone, nave civile în tranzit pe Marea Roșie, anunțând că loviturile sunt represalii pentru intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza.

O altă operațiune pentru care Klaus Iohannis solicită aprobarea Parlamentului este "Prosperity Guardian", sub comanda Statelor Unite ale Americii.

Cel mult trei militari români ar urma să fie trimiși în 2024 în zona de responsabilitate din Marea Roşie, Golful Aden şi de pe teritoriul statului Bahrain, arată scrisoarea președintelui", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Xenia Croitoru.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close