Antena 3 CNN Actualitate România a urcat 11 poziții în Topul internațional al corupției și ajunge pe locul 58

România a urcat 11 poziții în Topul internațional al corupției și ajunge pe locul 58

27 Ian 2016   •   08:19
România are încă probleme foarte mari legate de corupţie şi s-a clasat pe locul 58 la nivel mondial, potrivit raportul Transparency International pentru anul trecut. 
 
Ţara noastră a reuşit să obţină doar 46 de puncte, cu mult mai puţin faţă de media europeană care este de peste 65 de puncte. 
 
Potrivit raportului Transparency International, ţara noastră a reuşit să obţină anul trecut 46 de puncte şi a urcat până pe locul 58 în clasament. Faţă de 2014, România a urcat 11 locuri. 
 
Acum doi ani am reuşit să obţinem doar 43 de puncte şi ne-am clasat pe locul 69 din 174. Deşi scorul obţinut anul trecut este mai bun faţă de cel din 2014, ţara noastră este cu mult în urma mediei europene care este de peste 65 de puncte. 
 
De altfel, România este depăşită de majoritatea vecinilor de la vest, dar şi de ţări precum Ghana, Georgia, Costa Rica, Botswana sau Chile. 
 
Mai rău decât noi stau însă vecinii bulgari care au reuşit să obţină doar 41 de puncte şi se clasează pe locul 69. 
 
Danemarca este şi în acest an cea mai puţin coruptă ţara în clasamentul Transparency International. Ţara nordică a reuşit să obţină 91 de puncte. 
 
Pe locul doi s-a clasat Finlanda cu 90 de puncte, iar pe trei se află Suedia cu 89 de puncte. În top 10 mai găsim Noua Zeelandă, Norvegia, Germania sau Canada.  
 
La polul opus, ultimul loc în clasamentul corupţiei este împărţit de Somalia şi Koreea de Nord cu 8 puncte. Urmează Afganistan cu 11 puncte şi Sudan cu 12 puncte.  
 

×
Subiecte în articol: coruptie Transparency International

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close