Antena 3 CNN Actualitate România va acorda un sprijin financiar de 15 milioane de euro Republicii Moldova

România va acorda un sprijin financiar de 15 milioane de euro Republicii Moldova

România va acorda un sprijin financiar de 15 milioane de euro Republicii Moldova
Sursa foto: Foto: dcnews.ro
03 Mar 2012   •   17:27

România va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar de 15 milioane de euro pentru proiecte în domeniul protecţiei mediului şi schimbărilor climatice, conform Mediafax.

Banii sunt asiguraţi din fondul nerambursabil de 100 de milioane de euro alocat în urmă cu doi ani, după cum a arătat premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Decizia a fost adoptată în şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova şi va fi reglementată prin protocol adiţional de modificare a acordului prin care a fost acordat ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro.

"Trebuie să recunosc că sunt probleme în administrare şi la Chişinău, de aceea am convenit cum înlăturăm aceste carenţe în implementarea acestui acord important pentru Republica Moldova", a arătat premierul Vlad Filat.

Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova pentru ajutorul financiar nerambursabil de 100 milioane euro a fost semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010, şi vizează dezvoltarea cooperării dintre cele două state în domeniile infrastructură de transport, unităţi de învăţământ, asistenţă umanitară acordată în cazul unor situaţii de urgenţă şi sectorul energetic.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close