Antena 3 CNN Actualitate România va plăti peste patru miliarde de dolari pentru o nouă flotă aeriană de atac (VIDEO)

România va plăti peste patru miliarde de dolari pentru o nouă flotă aeriană de atac (VIDEO)

România va plăti peste patru miliarde de dolari pentru o nouă flotă aeriană de atac (VIDEO)
Sursa foto: avioane
10 Apr 2010   •   20:57

Spaţiul aerian al României a fost survolat, sâmbătă, de două avioane americane de atac F16. N-a fost o manevră militară. Cele două aparate participă la o expoziţie de tehnică militară. Am sperat că americanii ne vor arăta pe ce cheltuim miliarde de dolari din banii publici! N-a fost să fie. Au adus la Bucureşti două aparate moderne, dar ne vor livra avioane mult mai vechi.

Un zgomot asurzitor a acoperit aeroportul din Băneasa. Nu trebuie să fii expert ca să realizezi că nu a fost vorba de un avion obişnuit de linie. Sunt celebrele F16, pilotate de doi americani cu experienţă în Forţele Aeriene americane.

Spectacolul s-a oprit însă aici. Cele două aeronave nu se vor mai mişca de la sol pe durata celor trei zile ale expoziţiei Black Sea Defense and Aerospace. Americanii sunt mulţumiţi că au câştigat contractul şi nu vor să consume kerosenul.

Noi vom primi aparate F16 Block 25, mult mai vechi decât cele aduse, sâmbătă, în capitală. În timp vom mai cumpăra alte 24 de avioane F16 mai moderne, Block 50-52. Ultima etapă va consta în achiziţionarea a 24 de avioane F35, moment în care vor ieşi din uz avioanele second-hand cumpărate în primă fază.

România va cheltui în total peste patru miliarde de dolari.

Pentru a câştiga acest contract au concurat alte două companii europene. E vorba de Eurofighter şi Grippen. Supărate că au pierdut, nu vor participa la expoziţia de la Bucureşti.



Observator





×
Subiecte în articol: avioane aparate contract
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close