Antena 3 CNN Actualitate România, lovită de un nou val de ger și ninsori. Restricții de trafic și drumuri cu circulație oprită din cauza vremii

România, lovită de un nou val de ger și ninsori. Restricții de trafic și drumuri cu circulație oprită din cauza vremii

Vremea rea a produs mai multe accidente în România. Pentru a evita și alte pericole, drumarii au decis să închidă mai multe tronsoane de drumuri. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Ian 2024   •   11:22

Update 11:20 MAI: 26 de curți inundate, 5 tronsoane de drumuri naționale blocate, în ultimele 24 de ore.

Efecetivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în ultimele 24 de ore pentru evacuarea apei din 26 de curți, dar și pentru degajarea unor copaci căzuți pe străzi, a transmis sâmbătă MAI.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Efectivele MAI au desfășurat intervenții în 8 localități, din 7 județe, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș și Neamț, unde s-a intervenit atât pentru evacuarea apei din 26 de curți, două anexe gospodărești, 3 beciuri, cât și pentru degajarea a 2 copaci prăbușiți pe carosabil.

Polițiștii au fost mobilizați pe drumurile cu probleme pentru a fluidiza circulația și pentru a oferi sprijin conducătorilor auto.

Citește și: Un nou episod de iarnă severă, cu ger și ninsori, în România! Elena Mateescu, director ANM, a anunțat prognoza meteo pentru următoarele zile

Pe cinci tronsoane de drumuri naționale (DN 12/HR, DN 12C/NT, DN 15/HR, DN 15/NT și DN 17/BN), traficul rutier a fost temporar blocat din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil.

În acest moment, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, se arată într-un comunicat al MAI de sâmbătă. La nivel național, situația este monitorizată în continuare prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI.

Drumuri blocate în Harghita

Traficul rutier a fost blocat pe un Drumul Național 15 în județul Harghita, după ce un TIR a rămas blocat din cauza zăpezii. 

Sub greutatea zăpezii, un copac a fost pus la pământ și a distrus mai multe mașini dintr-un cartier din Maramureș.

În Cluj, din cauza zăpezii care s-a depus pe șosele, un autocar a derapat și a ieșit de pe carosabil. Traficul a fost complet blocat până în momentul în care șoseaua a fost deszăpezită.

În județul Suceava a nins abundent, iar drumarii au reușit cu greu să mențină circulația pe DN2, între Grănicești și Siret. Misiunea lor a fost una dificilă, pentru a evita pericolele, autoritățile au recomandat evitarea acestui sector de drum.

Va continua să ningă în Capitală. Stratul de zăpadă va ajunge la 17 centimetri

În București ninge de câteva ora, stratul de zăpadă măsoare deja aproape 10 centimetri. Potrivit meteorologilor, Capitala se va confrunta cu cel mai puternic val de ninsori din această iarnă.

Va continua să ningă slab, astfel că până la ora 17.00 grosimea stratului de zăpadă va fi de 15...17 cm.

Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade.

Reprezentanții primăriilor de sector au fost convocați de urgență pentru evaluarea planului de intervenție.

"Sunt precipitații sub formă de ninsoare, izolat cu depunere pe partea carosabilă, fără a fi impuse restricții de tonaj, în județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu, Vâlcea. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Precipitații sub formă de ploaie și lapoviță sunt semnalate în județele Călărași, Constanța și Maramureș, unde pe DN 18 pasurile Gutâi și Prislop sunt condiții de formare a poleiului.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, ninge, cu tronsoane unde zăpada se depune, însă se acționează cu utilaje.

Șoferii sunt sfătuiți ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă", potrivit Info Trafic.

×
Subiecte în articol: vreme rea ninsoare circulație oprită
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close