Antena 3 CNN Actualitate România vinde armament şi tehnică militară. Cine sunt principalii clienţi

România vinde armament şi tehnică militară. Cine sunt principalii clienţi

România vinde armament şi tehnică militară. Cine sunt principalii clienţi
Sursa foto: Foto: tactical-life.com
01 Oct 2015   •   09:05

România a vândut armament şi tehnică militară de aproape 159 de milioane de euro în 2014, cu aproximativ 10% mai puţin decât în 2013.

Cel mai mare client a fost anul trecut SUA, care a cumpărat din România  lunete, muniţie, accesorii pentru arme de calibru mic, puşti semiautomate, puşti-mitralieră, pistoale, mitraliere uşoare şi alte arme în valoare de 57 de milioane de euro.

Pe locul doi se află Norvegia  care a cumpărat armament în valore de aproape 20 milioane de euro. Clasamentul este încheiat de Israel, unde România a trimis componente şi piese pentru vehicule şi aeronave militare, echipamente şi sisteme pentru testare de aproape 17 milioane euro.

Locurile patru şi cinci în topul partenerilor comerciale din acest domeniu sunt ocupate de Maroc şi Marea Britanie. În ţara africană am exportat tehnică militară în valoare de aproape 10 milioane de euro, în timp ce Marea Britanie a cumpărat arme de aproape 8 milioane de euro.

La polul opus se află Burkina Faso în care România a exportat muniţie de calibru mic de 247.000 euro. În India am vândut componente şi un motor de avion în valoare de 183.000 euro, iar în Republica Moldova au ajuns 50 de puşti semiautomate cu lunetă şi muniţie de calibru mic în valoare de 130.000 de euro.

Faţă de 2013, România a exportat în lume, armament, muniţie şi tehnică militară cu 10% mai puţin.

×
Subiecte în articol: munitie armament
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close