Antena 3 CNN Actualitate România vrea eliminarea accizelor pentru alcool. Eugen Teodorovici: „Sper să obținem un acord”

România vrea eliminarea accizelor pentru alcool. Eugen Teodorovici: „Sper să obținem un acord”

România vrea eliminarea accizelor pentru alcool. Eugen Teodorovici: „Sper să obținem un acord”
17 Mai 2019   •   16:44

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a reuşit să îi convingă, deocamdată, pe miniştrii de finanţe europeni să renunţe la acciza pentru alcool pentru cai care fabrică, în gospodării, alcool pentru consum propriu. Spre exemplu, românii care produc mai puţin de 100 de litri ar urma să nu mai plătească acciza pe alcool, potrivit proiectului. Iniţiativa este susţinută de Ungaria, dar mai multe state, printre care Bulgaria, Cehia şi Suedia se opun. Tocmai de aceea, o decizie nu a putut fi luată în şedinţa EcoFin.

„Vor fi discuţii astăzi în întâlnire din Ecofin de la miniştrii de finanţe. Sunt, desigur, ţări cre au o altă opinie. O să încercăm să vedem care sunt şi argumentele, dacă mai sunt acestea vis a vis de propunerile pe care Romania le-a facut. Şi alte state precum Ungaria si alte state membre au inteles si sustine alaturi de noi aceste propuneri. 

Sper totusi la final de zi să avem un accept pe ambele directive, adică la pachet. Asta a fost intenția României, stategia noastră de negociere ca presedinție a fost aceea de a obține un acord pe ambele directive”, a spus Teodorovici. 

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici alcool acord România
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close