Antena 3 CNN Actualitate Românii, amatori de pelerinaje religioase. Iată zonele care atrag cei mai mulţi pelerini

Românii, amatori de pelerinaje religioase. Iată zonele care atrag cei mai mulţi pelerini

Românii, amatori de pelerinaje religioase. Iată zonele care atrag cei mai mulţi pelerini
Sursa foto: Foto: amfostacolo.ro
03 Mai 2013   •   18:20

Românii sunt mari amatori de pelerinaje religioase. Potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Statistică, 250 de mii de români merg în fiecare an prin ţară în pelerinaj la moaşte sau în lăcaşuri de cult.

Recunoscuţi pentru respectul şi ataşamentul faţă de Biserică, românii respectă tradiţia. 250 de mii de oameni merg în fiecare an în călătorii în ţară pentru pelerinaj religios, iar cei mai mulţi dintre ei rămân în zona respectivă între una şi trei nopţi.

Anul trecut au mers în pelerinaje religioase în ţară peste 260 de mii de persoane, în scădere cu 6% faţă de 2011.

Cei mai mulţi au înnoptat în staţiunile montane, peste 60.000, urmaţi de cei plecaţi în circuite sau care au preferat să doarmă pe litoral. Zonele care atrag cei mai mulţi pelerini sunt nordul Moldovei, mănăstirile din jurul Neamţului, Maramureşul şi Vâlcea. 

Din totalul pelerinilor, peste 70% îşi organizează călătoria pe cont propriu. Cei mai mulţi merg cu autobuzul sau autocarul, şi doar unul din 10 cu maşina personală. Când vine vorba despre cazare, pelerinii preferă hotelurile şi pensiunile în detrimentul cazării la rude sau prieteni.

×
Subiecte în articol: moaste biserica
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close