Antena 3 CNN Actualitate Românii ar putea avea încă o zi liberă

Românii ar putea avea încă o zi liberă

Românii ar putea avea încă o zi liberă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Oct 2016   •   21:45

Deputaţii au adoptat luni, pe articole, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, conform căruia ziua de 1 iunie - Ziua Copilului - să fie declarată zi nelucrătoare.

Proiectul de lege, care a fost votat pe 13 septembrie de Senat, urmează să primească marţi votul final.

Deputaţii au apreciat că legea transmite un semnal referitor la grija faţă de copii.

"Adoptarea acestui proiect de lege reprezintă un semnal, un simbol, semnalul că trebuie să avem grijă de copiii noştri, trebuie să petrecem timp alături de copiii noştri. Acest proiect de lege vine să completeze un pachet legislativ care susţine familia şi copilul", a argumentat, în plen, deputatul liberal Cristina Pocora, preşedinte al Subcomisiei pentru protecţia copilului şi vicepreşedinte al Comisiei de muncă.

Ea a subliniat că legea vizează toţi angajaţii din România, indiferent dacă sunt sau nu părinţi.

"Nu am dorit să creăm o discriminare între cei care sunt sau nu părinţi. Obiectivul acestui proiect de lege este să tragă un semnal, să subliniem că trebuie să ne petrecem mai mult timp alături de copiii noştri. Şi, dacă nu de 1 iunie, atunci când?", a adăugat Pocora.

Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă şi protecţie socială, a susţinut la rândul său actul normativ, care a primit raport favorabil.

În prezent zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: 1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; 15 august - Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: zi libera 1 iunie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close