Antena 3 CNN Actualitate Românii ar putea mânca fără să ştie carne provenită de la animale clonate

Românii ar putea mânca fără să ştie carne provenită de la animale clonate

Românii ar putea mânca fără să ştie carne provenită de la animale clonate
Sursa foto: Foto: europarl.europa.eu
16 Apr 2011   •   12:46

Românii ar putea mânca fără să ştie alimente provenite din urmaşii animalelor clonate, după ce autorităţile europene au eşuat într-o nouă încercare de reglementare a acestui sector, informează green-report.ro.

În cadrul şedinţei din 28 martie, Parlamentul European şi Consiliul UE nu au reuşit să ajungă la un acord în aducerea la zi a regulilor privind alimentele obţinute prin biotehnologie.

”Discuţiile pe marginea acestui subiect există din anul 2008, dar punctul lor nevralgic a fost situaţia animalelor clonate. Punctul cel mai sensibil îl reprezintă importul de material seminal. Dosarul a picat, iar în momentul acesta nu există nici un fel de reglementare”, a declarat pentru Green Report Daciana Sarbu, europarlamentar PSD, membră a Comisiei de Mediu din Parlamentul European.

Astfel, regulamentele de bază au rămas cele din 1997, care nu fac nici o referire la produsele din animale clonate, din moment ce primul animal mare a fost clonat chiar în acel an. Oaia Dolly a fost primul mamifer clonat, însă după succesul ei au urmat vaci, capre şi porci.

”Situaţia de acum, când nu există nici un fel de control al tehnicilor de clonare sau al clonelor va exista şi de acum înainte în Europa”, a declarat după negocieri comisarul european pentru Sănătate, John Dalli.

Citiţi mai multe pe green-report.ro.

×
Subiecte în articol: romani alimente animale autorităţi carne
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close