Antena 3 CNN Actualitate Românii, atraşi de armele de foc. Fost şef din Poliţia Română: Avizul psihologic e valabil până ieşi pe uşa cabinetului!

Românii, atraşi de armele de foc. Fost şef din Poliţia Română: Avizul psihologic e valabil până ieşi pe uşa cabinetului!

Românii, atraşi de armele de foc. Fost şef din Poliţia Română: Avizul psihologic e valabil până ieşi pe uşa cabinetului!
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2012   •   09:01

Românii se pot înarma destul de uşor. Jurnaliştii de la Gândul au aflat că, doar anul trecut, 20.000 de romanii şi-au cumpărat arme de foc.

Fostul şef al Serviciului Arme şi Muniţii din Poliţia Română, Constantin Grumezescu, în prezent patronul unui magazin de arme şi muniţie, a realizat un profil al celui care îşi cumpără un pistol sau o puşcă şi a vorbit despre avizul psihologic pe care trebuie să-l obţină posesorii de arme.

"Mi-a zis odată un psihiatru legat de avizul ăsta pentru port-armă: Ştii cât e valabil avizul psihologic? Până ieşi pe uşa cabinetului! Dacă ieşi de la psiholog şi o prinzi pe nevastă-ta cu altul, la ce mai e bun avizul ăla?", a declarat Grumezescu pentru Gândul.

Află câţi angajaţi ai MAI au comis CRIME anul trecut



"Indiferent cine eşti, pe cazurile astea de gelozie, ai o cădere. Mai ales bărbaţii. Sau pe cazurile astea cu divorţul. Îţi iau casa, îţi iau maşina, îţi iau copilul. Tu cu ce mai rămâi? Îi fură momentul! Oricum, când ţi-ai pus în cap să omori pe cineva sau să-ţi iei viaţa, tot o faci. Poţi să treci pe la orice psiholog înainte", a adăugat Constantin Grumezescu.

Controalele la domiciliu şi avizele medicale nu sunt întotdeauna cum ar trebui să fie, a mai precizat Grumezescu, pentru că deseori sunt făcute chiar de colegi ai posesorului de armă.

În 2011, numărul românilor care au obţinut permis de port-armă a crescut cu 20.000. În 2010, existau 136.000 de posesori legali de armă de foc, iar în martie 2012 erau deja 157.000. 30.000 dintre posesorii de arme sunt din Capitală.




 

 

 

 

×
Subiecte în articol: pistol
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close