Antena 3 CNN Actualitate Românii riscă să rămână fără bani în cont! O nouă tentativă de fraudă, prin mesaje pe telefon: "Ați fost selectat pentru angajare"

Românii riscă să rămână fără bani în cont! O nouă tentativă de fraudă, prin mesaje pe telefon: "Ați fost selectat pentru angajare"

O nouă tentativă de fraudă, care vizează telefoanele românilor, circulă masiv în aceste zile, prin intermediul SMS-urilor.

Românii riscă să rămână fără bani în cont! O nouă tentativă de fraudă, prin mesaje pe telefon: "Ați fost selectat pentru angajare"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    07 Mai 2022   •   19:38

Utilizatorii primesc un mesaj prin care li se promit câștiguri foarte mari, de la 50 la 2000 de euro pe zi, cu condiția să ia legătura cu un cont de telegram asociat unui număr de telefon aparent din România.

Cei care răspund aceestui mesaj riscă să își piardă datele personale sau bancare şi să rămână fără bani în conturi:

”Salut! Ați fost selectat pentru angajare cu normă parțială/cu normă întreagă. Salariul zilnic este de 50€ – 2000 €, vă rugăm să contactați Telegram pentru a accepta munca…”.

Numărul mare de mesaje transmise a determinat Poliția Română să reacționeze, astăzi:

”Inventivitatea celor care vor să ne fure datele și banii poate fi combătută doar prin atenția și prudența noastră!

Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare, moștenirea ce va fi transmisă sau donația promisă!” au transmis polițiștii.

×
Subiecte în articol: frauda mesaje telefon
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close