Antena 3 CNN Actualitate Românii călătoresc tot mai mult cu avionul în vacanţe

Românii călătoresc tot mai mult cu avionul în vacanţe

14 Iul 2014   •   14:57

Peste 130 de mii de români se duc în vacanţă cu avionul în străinătate. Aşa arată datele deţinute de agenţiile de turism. Care sunt principalele destinaţii in 2014.

În ultimii ani, în cele trei luni ale verii, între 130 şi 150 de mii de români au ales să meargă în vacanţa de vară în străinătate cu un zbor charter.

Pentru luna august, cele mai multe sejururi s-au vândut pe cursele charter spre Grecia şi Turcia. Acestea sunt principalele destinaţii de vacanţă pentru români în sezonul de vară. Un sejur de o săptămână începe de la 500-600 de euro de persoană.

Una dintre cele mai mari agenţii de turism de la noi are săptămânal 27 de zboruri directe. Agenţia vinde vacanţe cu zbor charter inclus spre Creta, Kos, Santorini, Mikonos, Rhodos, Antalya, Corfu, Bodrum, Tenerife, Mallorca, dar şi alte destinaţii.

 Anul trecut, agenţia care operează cele mai multe curse charter pe insulele greceşti, a trimis în vacanţă 130 de mii de turişti. În acest an, directorul agenţiei de turism estimează că numărul românilor, care aleg pachetele cu zbor inclus, va creşte.×
Subiecte în articol: romani vacante
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close