Antena 3 CNN Actualitate Românii cară cu ei în avion cele mai ciudate obiecte. Vezi aici detalii

Românii cară cu ei în avion cele mai ciudate obiecte. Vezi aici detalii

Românii cară cu ei în avion cele mai ciudate obiecte. Vezi aici detalii
19 Noi 2011   •   09:31

Cuţite, ciocane, şurubelniţe şi chiar potcoave de cal. Asta cară românii în bagajele de mână când pleacă în zbor în străinătate. Asta deşi pe biletele de călătorie este tipărită o listă cu obiectele interzise atât pentru bagajul de mână cât şi pentru cel de cală. Numai la Aeroportul Henri Coandă sunt confiscate patru lăzi cu astfel de obiecte în fiecare lună.

Pasagerul când a ajuns în aeroport primeşte o serie de informări. De la afişajele de la ceck-in unde sunt informaţii despre măsurile legate de lucrurile interzise şi ceea ce trebuie sa facă în controlul de securitate.

Dacă nu respectaţi regulile, obiectele sunt confiscate şi apoi distruse.

La punctul de check-in trebuie sa fiţi foarte atenţi cu ceea ce aveţi în geantă. O şurubelniţă, spre exemplu, nu este un obiect pe care îl puteţi lua cu dumneavoastră. Dacă aveţi ceva de reparat acolo unde vă duceţi, trebuie sa achizitionaţi una, la sosire.

Scanner-ele din aeroporturi văd absolut tot ce aveţi în bagaje. Şi e spre siguranţa tuturor pasagerilor. Tot pentru binele lor. Modul în care se fac verificările este, de asemenea, foarte bine controlat. Cea mai nouă reglementare a Uniunii Europene interzice aparatele de scanare corporală bazate pe raze X în aeroporturi. Decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol sănătatea cetăţenilor.

 

×
Subiecte în articol: romani aeroport zboruri zbor
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close