Antena 3 CNN Actualitate Românii care ajung în comă alcoolică la spital ar putea fi obligaţi să-şi plătească tratamentul

Românii care ajung în comă alcoolică la spital ar putea fi obligaţi să-şi plătească tratamentul

Românii care ajung în comă alcoolică la spital ar putea fi obligaţi să-şi plătească tratamentul
05 Mai 2010   •   23:45


Alcoolul consumat în exces se va plăti şi la spital. Şi nu e o glumă. Este un proiect care a primit deja aviz favorabil din partea senatorilor. Astfel că cei care ajung în comă alcoolică la spital vor fi nevoiţi să-şi plătească tratamentul. Şi nu e deloc ieftin. Costă cam cât şase sticle de whisky de calitate.

Numărul pacienţilor care ajung la urgenţă în comă alcoolică este în continuă creştere. Lucru care-i îngrijorează pe medici. Iar costurile tratamentului nu sunt deloc de neglijat.

"Este vorba despre ceea ce decontează Casa de Asigurări de Sănătate acum şi vorbesc în cazul internărilor de zi de 600 de lei, iar acei internaţi în regim continuu de 1.500 de lei", explică doctorul Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul proiectului.

Drept pentru care persoanele care ajung în comă alcoolică la spital îşi vor plăti singure tratamentul de acum înainte.

"Vor fi trataţi ca şi până acum dar la sfârşit ei trebuie să ştie că vor deconta aceste servicii medicale. Poate unii dintre ei ne vor ajuta să ne construim noul spital de urgenţă", a mai spus doctorul care a iniţiat proiectul.

Propunerea urmează să intre în dezbaterea plenului.



Observator


×
Subiecte în articol: coma alcoolica tratament platã
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close