Antena 3 CNN Actualitate Românii care câştigă cât actorii de la Hollywood. Au salarii de milioane de euro pe an

Românii care câştigă cât actorii de la Hollywood. Au salarii de milioane de euro pe an

Românii care câştigă cât actorii de la Hollywood. Au salarii de milioane de euro pe an
de O.P.    |    16 Mai 2012   •   05:55
Criză criză, dar sunt unele domenii în România care nu doar că nu sunt afectate de cutremurul economic global, dar în care se câştigă salarii cu multe zerouri în coadă. De exemplu un manager de top al unei insiituţii bancare sau a unei multinaţionale poate câştiga cât un actor bunicel de la Hollywood. Un milion de euro pe an.

Pe primele trei locuri se situează salariile din domeniul IT, bancar şi farmaceutic, cu menţiunea că salariile diferă considerabil dintre o pozitie de entry-level sau nivel mediu şi una de top management.

De exemplu în domeniul informatic, un programator software, la început de drum cu o specializare de developer, team leader sau project manager - este recrutat cu un salariu de 1.500 - 2.000 de euro pe lună.  În cazul poziţiilor de management salariul ajunge până la 5.000 euro sau chiar mai mult.

În domeniul bancar media unui salariu este de circa 1.000 de euro în cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager. În ceea ce priveşte nivelul managementului de top, apar diferneţe enorme. Managerul unei insituţii bancare consolidate poate ajunge şi la un salriu de vis, de un milion de euro pe an sau chiar mai mult la care s-ar adăuga diverse bonusuri.

În domeniul farma  un farmacist ajunge să câstige, în medie 1.000 euro pe lună.

Salarii ofertante apar şi pe partea serviciilor de transport, mai ales daca este vorba de transport aerian, audit, telecomunicaţii sau industria tutunului.






×
Subiecte în articol: salarii mari salarii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close