Antena 3 CNN Actualitate Românii care pot primi 20.000 de lei de la stat. Trebuie să aibă asta în casă!

Românii care pot primi 20.000 de lei de la stat. Trebuie să aibă asta în casă!

Această categorie de români ar putea să primească de la stat 20.000 de lei dacă deține un astfel de carnet în casă. Guvernul tehnocrat al lui Cioloș a dat în anul 2016 o ordonanță de urgență prin care stabilește că despagubirile pentru românii care au depus economiile la Casa de Economii si Consemnațiuni pentru a-şi achiziționa un autoturism Dacia vor fi făcute sub forma unor titluri de stat emise pe numele CEC Bank și BRD.

Românii care pot primi 20.000 de lei de la stat. Trebuie să aibă asta în casă!
Sursa foto: Agerpres
de Maria Sabu    |    24 Iul 2020   •   20:45

Un carnet de acest tip are o valoare maimă de 20.000 de lei și conform legii a despăgubirilor, care există din 2007 deja, însă nu a fost pusă în aplicare din cauza unor probleme de natură legislativă. Românii iși puteau recupera banii doar în instanță, dar legislația actuală le permite să fie despăgubiți în aproximativ două luni de zile.

Cum pot românii intra în posesia banilor

Românii care au în posesie un astfel de carnet trebuie să aibă la îndemână un act de identitate valabil, documentele de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moștenitor și alte documente legale, după caz, precum și declarație pe proprie răspundere că nu au încasat despăgubirea până acum.

×
Subiecte în articol: romani CEC carnet
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close