Antena 3 CNN Actualitate Românii care vor fi scutiți de purtarea măștilor în spațiile închise. Noile modificări stabilite în ordinul de ministru

Românii care vor fi scutiți de purtarea măștilor în spațiile închise. Noile modificări stabilite în ordinul de ministru

Antena 3 a prezentat în exclusivitate modificările aduse ordinului de ministru cu privire la instituirea stării de alertă în România.

Românii care vor fi scutiți de purtarea măștilor în spațiile închise. Noile modificări stabilite în ordinul de ministru
Sursa foto: hepta
22 Mai 2020   •   22:27

După criticile premierului Orban la adresa președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și a lui Victor Ponta s-au introdus modificări la ordinul de ministru.

Este modificată partea cu vorbitul în public, după acest incident, sunt exceptați de la reguli cei care stau la distanță de trei metri unul față de altul și nu sunt mai mult de 16 persoane în sală.

Pe durata stării de alertă, în spațiile închise, spațiile comerciale și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție, în condițiile și cu respectarea instrucțiunilor generale.

Pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea instituțiilor și a autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor.

Excepțiile pentru purtarea măștilor ar putea avea: angajatul e singur în birou, persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, persoana desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, prezentatorii TV și invitații lor, cu respectarea distanței, vorbitorii în public în spații interioare cu condiția respectării a 3 metri distanță, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 în incintă, copii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Medicul de medicina muncii are obligația monitorizării stării de sănătate a angajailor, va face instruirea angajaților în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă. Va realiza o evaluare a riscului pentru a decide dacă sunt și alte zone unde nu e obligatorie masca.

Triajul epidemiologic se va face așa:

- măsurarea temperaturii prin termometru non-contact, temperatura nu trebuie să depășească 37,3
- observarea semnelor și simptomelor respiratorii de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată

Aceasta este varianta care a fost trimisă Monitorului Oficial.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban ordin de ministru
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close