Antena 3 CNN Actualitate Românii cheltuie mai mulţi bani pe benzină decât pe cărţi şi ziare

Românii cheltuie mai mulţi bani pe benzină decât pe cărţi şi ziare

Românii cheltuie mai mulţi bani pe benzină decât pe cărţi şi ziare
de M.T.    |    22 Aug 2013   •   11:16

Românii dau mai mulţi bani pe benzină decât pe cărţi, ziare şi alte produse de papetărie.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică o gospodărie a cheltuit lunar, în medie, aproape 50 de lei pe benzină, în primul trimestru din acest an.

Cum era de aşteptat, consumul în mediul urban a fost mai mare. Astfel românii care locuiesc în oraşe au cheltuit, în medie, peste 64 de lei, comparativ cu mediul rural, unde cheltuielile au fost de puţin peste 30 de lei.

Obiceiul românilor de a aloca sume foarte mici pentru educaţie se menţine şi în acest an.

Astfel, în ceea ce priveşte consumul de cărţi, ziare şi alte produse de papetărie, o gospodărie a cheltuit, în medie, peste 11 lei lunar. În mediul urban cheltuielile s-au cifrat la puţin peste 15 lei, iar în cel rural la aproape 7 lei.

Un litru de benzină costă în România un euro şi 30 de cenţi. Este preţul calculat de Comisia Europeană, la un curs euro de 4,41 de lei.

Cu acest preţ, România i-a devansat în clasament pe vecinii bulgari, cei care aveau, de obicei, cel mai mic preţ la pompă din Europa.

Grecii au ajuns să plătească pentru un litru de benzină un euro şi 73 de cenţi, aproape cât cei din Suedia. Cea mai scumpă benzină este însă în Italia. Şoferii plătesc un euro şi 78 de cenţi pentru un litru de carburant.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close