Antena 3 CNN Actualitate Românii consumă mai puţin lapte decât băuturi alcoolice

Românii consumă mai puţin lapte decât băuturi alcoolice

Românii consumă mai puţin lapte decât băuturi alcoolice
Sursa foto: Intact Images
22 Dec 2010   •   20:41

Românii consumă mai puţin lapte decât băuturi alcoolice, arată datele Institutului Naţional de Statistică INS. Mai mult de o treime din ce pun românii pe masă provine din propria gospodărie.

În medie, un român consumă zilnic o jumătate de ou, 300 grame de legume şi 100 de grame cartofi. Plus ceva fructe şi o bucăţică de carne. Mâncarea este însoţită de 700 de mililitri de băuturi alcoolice şi de o cantitate de patru ori mai mică de lapte.

O treime dintre alimentele şi băuturile consumate sunt din producţia proprie. Mai mult de jumătate din ouăle ajunse pe mesele românilor provin direct din gospodăriile particulare. Legumele din grădină reprezintă 35% din consumul naţional.

Românii consumă peste şase litri de lapte pe lună, din care peste o treime provine din gospodăria personală. Oamenii preferă şi fructele autohtone, în ciuda importurilor masive. Nici la capitolul băuturi, românii nu se lasă mai prejos. 33 la sută din băuturile alcoolice sunt făcute în curte.

Datele privind consumul de carne şi preparate din carne relevă că doar o pătrime provine din producţia proprie. Ponderi mai reduse sunt la pâine, ciocolată, apă minerală şi băuturile nealcoolice.

×
Subiecte în articol: lapte alcool consum alimente romani
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close