Antena 3 CNN Actualitate Românii continuă să cumpere artificii şi petarde, de Revelion, în ciuda accidentelor

Românii continuă să cumpere artificii şi petarde, de Revelion, în ciuda accidentelor

Românii continuă să cumpere artificii şi petarde, de Revelion, în ciuda accidentelor
Sursa foto: petarde
30 Dec 2009   •   18:21

Mult zgomot şi lumini puternice. Aceasta este atmosfera pe care o preferă românii la cumpăna dintre ani. Nici numărul mare de persoane rănite de petardele şi artificiile comercializate ilegal nu îi sperie pe români. Aceştia preferă să cumpere produsele pirotehnice de la colţ de stradă fără a se interesa dacă îşi pun sănătatea în pericol. În schimb mulţi dintre cei care vând ilegal artificii s-au ales cu dosare penale.

Comerţul ilegal cu produse pirotehnice a înflorit şi în acest în apropierea Revelionului. În toată ţara poliţiştii au organizat zeci de razii pentru a retrage de pe piaţă produsele periculoase. La Deva, un bărbat a fost prins în timp ce vindea pocnitori interzise comercializării. Bărbatul era angajatul unei societăţi autorizate să vândă asemenea produse, dar dintr-o clasă inferioară.

La Iaşi, în numai două zile, poliţiştii au reuşit să retragă de la comercializare peste 20.000 de obiecte pirotehnice. Mulţi dintre comercianţi şi-au expus marfa la intrările în pieţe.

Medicii spun că în fiecare an, de Revelion, primesc la urgenţe zeci de persoane rănite de produsele pirotehnice comerializate ilegal.

Cei care sunt prinşi comercializând fără autzorizaţie pocnitori şi artificii riscă pedepse cu închisoarea de până la un an.



Antena 3

×
Subiecte în articol: petarde artificii revelion
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close