Antena 3 CNN Actualitate Românii cumpără bilete la o grădina zoologică din Ucraina, pentru a ajuta îngrijitorii să hrănească în continuare animalele

Românii cumpără bilete la o grădina zoologică din Ucraina, pentru a ajuta îngrijitorii să hrănească în continuare animalele

Oameni din toată lumea, inclusiv România, au sărit în ajutorul îngrijitorilor de la grădina zoologică din Mykolaiv (Nicolaev), Ucraina, care se află într-o situație disperată.

Românii cumpără bilete la o grădina zoologică din Ucraina, pentru a ajuta îngrijitorii să hrănească în continuare animalele
Sursa foto: Facebook/ Gradina Zoologica Mykolaiv
de Mia Lungu    |    15 Mar 2022   •   18:25

În Mykolaiv (Nicolaev), Ucraina, animalele de la grădina zoologică nu mai primesc suficientă hrană, în timp ce orașul este bombardat.

Într-o încercare disperată de a ajuta, oameni din întreaga lume au cumpărat bilete la grădina zoologică, de pe site-ul web al grădinii zoologice, pentru a încerca să obțină bani pentru organizație.

Prețul unui bilet este de 100 hrivna, echivalentul a 3 euro sau aproximativ 15 lei.

Postările pe Facebook de la grădina zoologică arată ceea ce par a fi proiectile de obuze care aterizează pe terenul ei.

Potrivit unei postări pe Facebook, tradusă din ucraineană, Grădina Zoologică funcționează în "modul de război".

"În fiecare zi mergem la muncă, hrănim și curățăm animalele, în ciuda urletului sirenei de raid aerian", au scris administratorii grădinii.

"Șapte dintre angajații noștri au plecat pe front pentru a lupta împotriva invadatorilor. Dacă doriți să ajutați financiar grădina zoologică, am publicat detaliile actualizate ale campaniei pentru acordarea asistenței în dolari și euro. Vă mulțumim pentru sprijin! Vă mulțumim că sunteți alături de noi!"

Grădina zoologică este închisă pentru vizitatori, dar site-ul său încă funcționează și poate procesa plăți.

Mykolaiv (Nicolaev), un oraș din sudul Ucrainei, este atacat de câteva zile. Acesta se află în apropiere de Marea Neagră și de orașul Odesa.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close