Antena 3 CNN Actualitate Românii din Italia, subiect de mare audienţă pentru românii din România

Românii din Italia, subiect de mare audienţă pentru românii din România

Românii din Italia, subiect de mare audienţă pentru românii din România
Sursa foto: Cristian Diaconescu
25 Feb 2009   •   03:05

Problemele românilor din Italia în contextul recentelor cazuri de infracţionalitate petrecute în această ţară au constituit subiectul unor programe speciale difuzate în ultimele zile de principalele canale de ştiri.
Luni seara, după întâlnirea de la Roma dintre ministrul român de externe, Cristian Diaconescu şi omologul său italian Franco Frattini, am aflat şi poziţiile celor două părţi pe această chestiune expuse în cadrul unei conferinţe de presă comune. Concluziile au fost trase în ediţiile speciale difuzate începând cu ora 21.00 atât de Antena 3, în programul moderat de Mihai Gâdea care i-a avut ca invitaţi pe Adrian Năstase, Petre Roman, Valentin Stan, Mircea Badea şi Radu Tudor, cât şi de Realitatea TV cu o transmisie maraton în direct din Italia moderată de numele ?cu greutate? ale postului, Mihai Tatulici, Emil Hurezeanu, Robert Turcescu, Adrian Ursu şi Doru Buşcu alături de ziarişti italieni.
Pe intervalul orar 21.00-24.00, comun celor două transmisii, Antena 3 a reuşit cu o dezbatere şi cu invitaţi de calitate să atragă în medie 256.000 telespectatori din mediul urban (5.5% cotă de piaţă), faţă de 176.000 în medie la Realitatea TV (3.8% cotă de piaţă), care a investit eforturi tehnice şi editoriale.
Vârful de audienţă al serii a fost atins la ora 22:24 de Antena 3 cu un maxim de 370.000 telespectatori (all urban). Mai mult de jumătate, 53% dintre persoanele care au vizionat această dezbatere la Antena 3 sunt persoane cu studii superioare, faţă de numai 37% în cazul Realităţii TV.
Sursa datelor: GFK Romania
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close