Antena 3 CNN Actualitate Românii din Libia, aduşi în ţară cu un avion al MAE

Românii din Libia, aduşi în ţară cu un avion al MAE

Românii din Libia, aduşi în ţară cu un avion al MAE
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Feb 2011   •   08:41

Situaţia din Libia a devenit din ce în ce mai tensionată pentru românii plecaţi la muncă acolo. Până acum, 126 de români s-au întors din Libia pe cont propriu, cu avioane de linie sau cu zboruri speciale organizate de alte ţări. Mulţi alţii au ajuns în Italia sau Spania. În noaptea de joi spre vineri, două avioane, unul civil şi altul militar, au adus acasă câteva zeci de români.

Armata Română a pus la dispoziţie două aeronave pentru a-i aduce în ţară pe românii care lucrează în Libia. Unul dintre avione a sosit pe Aeroportul Henri Coandă puţin după ora şase dimineaţa.

Tot noaptea trecută, o aeronavă de linie a adus acasă alţi 15 români. Ei au fost preluaţi de pe aeroportul din Tripoli, au făcut escală în Varşovia şi de-acolo în ţară. Toţi spun acelaşi lucru... Mii de străini încearcă să plece din Libia cât mai repede.

Ministerul Român al Afacerilor Externe ţine în permanenţă legătura cu toţi românii aflaţi încă în Libia. Până joi, 450 de persoane le-au solicitat informaţii, iar 220 dintre acestea au cerut ajutor ca să se întoarcă acasă.

 

 

 

×
Subiecte în articol: avion Libia MAE
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close