Antena 3 CNN Actualitate Românii iau cadouri în ziua Crăciunului şi cheltuiesc 119 euro

Românii iau cadouri în ziua Crăciunului şi cheltuiesc 119 euro

Românii iau cadouri în ziua Crăciunului şi cheltuiesc 119 euro
18 Dec 2008   •   15:37

Românii nu au de gând să cheltuiască mai puţin anul acesta pentru cadouri decât anul trecut. Mai mult chiar, suma va creşte în acest an, arată un studiu realizat de GE Money, citat de România Liberă.
Analiza a cuprins nu numai România, ci toate ţările din Europa Centrală şi de Est, şi obişnuinţele de cumpărare ale oamenilor.
În România, bărbaţii estimează că vor cheltui în medie 136 de euro, cu circa 25% mai mult decât femeile.
Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi de românii între 30 şi 39 de ani, cu un buget planificat de 172 euro, comparativ cu cei 80 de euro alocaţi de oamenii de peste 50 de ani. În schimb aceştia din urmă sunt şi cei mai decişi, 27% dintre respondenţi declarând că au nevoie de mai puţin de o oră pentru cumpărături de cadou.
De asemenea, românii cumpără cadourile de sărbători pe ultima sută de metri, bazându-se pe liste şi pe cunoştinţe despre destinatarii cadourilor. 58% din respondenţi încep cumpărăturile în ultima săptămână de dinainte de Craciun. În medie, ei cumpără cadouri pentru 4 persoane.
De altfel, cinci milioane de bărbaţi din Europa Centrală şi de Est încep cumpărăturile chiar în ziua de Crăciun. 53% din ei petrec mai puţin de patru ore la această activitate, inclusiv drumul.
În proporţie de 65%, românii participanţi la sondaj au declarat că aleg magazinul de unde cumpără cadourile în funcţie de preţurile practicate, dar şi de orarul de lucru.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cadouri de Craciun
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close