Antena 3 CNN Actualitate Românii îl regretă pe Ceauşescu. Cel mai recent sondaj arată că este considerat cel mai potrivit fost președinte

Românii îl regretă pe Ceauşescu. Cel mai recent sondaj arată că este considerat cel mai potrivit fost președinte

Românii îl regretă pe Ceauşescu. Cel mai recent sondaj arată că este considerat cel mai potrivit fost președinte
17 Iul 2014   •   10:28

Nicolae Ceaușescu este considerat cel mai potrivit fost președinte al României, conform rezultatelor unui barometru INSCOP, informează AGERPRES.

Nicolae Ceaușescu ocupă primul loc în top, 24,7% dintre români considerându-l cel mai potrivit președinte pe care l-a avut România. Pe locul al doilea în acest clasament se situează Ion Iliescu, cu 19,1% din opțiunile publicului, Traian Băsescu — pe locul al treilea, cu 14,2%, iar Emil Constantinescu — pe patru, cu 9,7%. Pe de altă parte, 23,9% dintre respondenți consideră că niciunul dintre cei patru nu s-a ridicat la înălțimea funcției. Proporția celor care nu au răspuns la această întrebare a fost de 8,4%.

Volumul eșantionului a fost de 1.055 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Chestionarele au fost aplicate în 38 de județe și Municipiul București, într-un total de 75 de localități (orașe mari, medii și mici, comune, sate). Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populației din 2011.

 



×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu presedinte România
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close