Antena 3 Actualitate Românii încep să resimtă valul de aer polar care s-a abătut asupra ţării noastre. Vin ninsorile!

Românii încep să resimtă valul de aer polar care s-a abătut asupra ţării noastre. Vin ninsorile!

de S.T.    |    30 Oct 2019   •   12:34
Românii încep să resimtă valul de aer polar care s-a abătut asupra ţării noastre. Vin ninsorile!
Sursa foto: Foto: pixabay.com

VREMEA. Românii încep să resimtă valul de aer polar care s-a abătut asupra ţării noastre.

Temperaturile au scăzut deja puternic în toată ţara. Iar joi va fi şi mai frig.

Minimele vor scădea mult sub limita îngheţului.

În cea mai mare parte a teritoriului va ploua, însă în unele zone vor fi şi ninsori.

„La munte vor fi precipitații sub formă de ninsoare în mod deosebit. Lapoviță și ninsoare putem avea la noapte în zonele deluroase, în special în partea de sud a țării. Temperaturile minime vor scădea pe măsură ce cerul se va degaja”, a spus Alina Șerban, meterologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la Antena 3.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 30 octombrie 2019. Procesul de rãcire a vremii va continua şi se va resimţi - ziua în special în jumãtatea de sud a ţãrii, iar noaptea cu precãdere în nord, nord-est şi parţial în centru, unde se vor înregistra valori termice cu mult mai mici decât în intervalul precedent, acestea urmând a se situa în jurul pragului de îngheţ. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade, iar cele minime, în general, între -2 şi 8 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi sub formã de ploaie, însã trecãtor, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopţii, îndeosebi în zonele deluroase din centru şi sud, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã. Pe spaţii mici se pot acumula cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare în sud şi sud-vest, amplificând senzaţia de rece.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 31 octombrie 2019. Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii. În regiunile din jumãtatea de sud a ţãrii precum şi la munte vor fi înnorãri persistente şi temporar, mai ales ziua se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte trecãtor îndeosebi în zonele submontane şi sub formã de ploaie în rest. În celelalte regiuni, înnorãrile vor fi temporare şi doar cu totul izolat se mai pot semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua, local în sud şi sud-est amplificând senzaţia de rece. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime, preponderent negative cu precãdere în jumãtatea de nord, se vor încadra între -5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 6...7 grade pe litoral.

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 1 noiembrie 2019. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar în orele amiezii se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precãdere în cele sud-vestice şi în zona Carpaţilor Meridionali. Cu totul izolat şi trecãtor vor mai fi posibile precipitaţii slabe- mixte în zona montanã şi sub formã de ploaie în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close