Antena 3 CNN Actualitate Românii îşi vor putea face firmă în maximum trei zile

Românii îşi vor putea face firmă în maximum trei zile

Românii îşi vor putea face firmă în maximum trei zile
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Ian 2012   •   17:48

Premierul Emil Boc a anunţat luni simplificarea unei proceduri care a încurcat semnificativ mediul de afaceri de-a lungul anilor. Începând cu săptămâna viitoare, durata de înfiinţare a unei firme va fi redusă la maximum trei zile, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) având deja pregătite ordinele pentru aplicarea procedurii, informează Mediafax.

"Începând cu 6 februarie, aşteptăm punerea în aplicare a mecanismului de înfiinţare a unei firme în trei zile. Deja ANAF am înţeles că a pregătit ordinele necesare pentru simplificarea procedurii, la fel solicit Oficiului Registrului Comerţului, prin Ministerul Justiţiei, să coreleze aceste proceduri astfel încât săptămâna viitoare să dăm o veste bună mediului de afaceri cu privire la simplificarea procedurilor administrative, în sensul reducerii duratei de înfiinţare a unei firme", a spus Boc, la începutul şedinţei de guvern.

În urmă cu două săptămâni, premierul a anunţat un set de măsuri pregătite de Guvern pentru mediul de afaceri, fiind inclusă şi schimbarea prezentată mai sus.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close