Antena 3 CNN Actualitate Românii mai au de înfruntat încă o zi de caniculă. Urmează ploi torenţiale şi furtuni (VIDEO)

Românii mai au de înfruntat încă o zi de caniculă. Urmează ploi torenţiale şi furtuni (VIDEO)

Românii mai au de înfruntat încă o zi de caniculă. Urmează ploi torenţiale şi furtuni (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Aug 2010   •   08:15

Previziunile meteorologilor s-au adeverit. O furtună puternică a lovit, miercuri dimineaţă, judeţul Caraş Severin. Vântul a lăsat în beznă 10 localităţi. Treptat şi ploile se fac simţite, la ora transmiterii acestei ştiri, cu precădere în zona Bărăganului. Căldura sufocantă nu ne ocoleşte, însă, nici astăzi, iar indicele de confort termic va depăşi din nou pragul critic.

Românii mai au de suportat încă o zi caniculară, după care vor avea de înfruntat ploile torenţiale şi furtunile violente. Meteorologii spun că, în prima fază, va fi lovit vestul ţării. Pentru ziua de miercuri a fost emisă deja o atenţionare Cod Galben de ploi şi vijelii, care vizează 26 de judeţe din nordul, centrul şi sud-vestul ţării. Atenţionarea intră în vigoare la ora 08:30 şi se încheie la ora 23:00.

Tot miercuri, însă, locuitorii din 15 judeţe aflate în estul şi sud-estul ţării, inclusiv bucureştenii, se vor confrunta în continuare cu vreme caniculară. Meteorologii au prelungit atenţionarea Cod Galben de disconfort termic şi caniculă pentru ziua de 4 august.

Marţi la amiază, termometrele arătau 35 de grade Celsius, la umbră. Echipajele SMURD au alergat toată ziua chemate în ajutor de persoanele afectate de căldura excesivă.

Nici în spitale nu este mai bine. Saloanele Spitalului Judeţean Târgu Jiu s-au transformat în adevărate saune. Bolnavii ar face orice ca să se mai răcorească un pic.

Vremea extrem de călduroasă a făcut deja o victimă. La Vaslui, un bărbat a murit după ce a fost răpus de caniculă. Tot din cauza temperaturilor extrem de ridicate, sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au prăbuşit în stradă.

Medicii le atrag atenţia celor care nu pot evita expunerea la soare să se hidrateze şi să înlocuiască sărurile pe care le pierd prin transpiraţie.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: furtuni canicula căldură SMURD ploi
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close