Antena 3 CNN Actualitate Românii nu au limite! Vezi ce au făcut părinţii pentru a-şi înscrie copiii în clasa 0

Românii nu au limite! Vezi ce au făcut părinţii pentru a-şi înscrie copiii în clasa 0

Românii nu au limite! Vezi ce au făcut părinţii pentru a-şi înscrie copiii în clasa 0
Sursa foto: foto: bluetutors.co.uk
03 Apr 2012   •   19:16

Potrivit mai multor sesizări făcute la Poliţia Capitalei, unii părinţi ar fi folosit acte false pentru a-şi înscrie copiii la şcoală. În acesta caz s-a declanşat. Sursele judiciare vizează Colegiul German Goethe din Capitală.

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie din Bucureşti fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de fals în declaraţie în cazul părinţilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare şi în clasa I i-a determinat pe mulţi părinţi să-şi schimbe formal domiciliile pentru ca micuţii să fie acceptaţi la şcolile dorite de familie. Concret, părinţi şi-au schimbat domiciliul pe străzi arondate şcolilor unde vroiau să-şi înscrie copiii.

De altfel, corectitudinea la înscrierea în clasa întâi şi pregătitoare a fost păguboasă pentru mulţi părinţi care au respectat condiţiile, astfel că au ratat înscrierea copiilor lor la şcolile dorite.

O situaţie specială s-a înregistrat anul acesta la Colegiul german "Goethe", unde foarte mulţi părinţi s-au declarat de etnie germană numai ca să-şi poată înscrie copiii în această unitate.

Părinţii cu dosarele respinse au făcut plângere împotriva celor care au susţinut ca sunt de etnie germană, precizează Mediafax.

×
Subiecte în articol: acte false anchete
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close