x close

Românii nu cred în alegeri. Se tem de frauda electorală şi nu cunosc candidaţii la Primăria localităţii lor

de D.D.    |    29 Noi 2011   •   07:28
Românii nu cred în alegeri. Se tem de frauda electorală şi nu cunosc candidaţii la Primăria localităţii lor Foto: Intact Images

Teama de fraudă şi introducerea votului electronic sunt principalele griji ale românilor cand vine vorba de alegeri-1739.html">alegeri, arată un comunicat al Fundaţiei Soros.

Peste 50% dintre cetãţeni nu cred în corectitudinea alegeri-1739.html">alegerilor româneşti. Teama de fraudă electorală este principalul motiv pentru care 59% dintre români nu sunt de acord cu votul prin corespondenţă, iar 63% nu susţin introducerea votului electronic.

Cercetarea mai arată că 77% dintre alegătorii români nu cunosc data alegeri-1739.html">alegerilor locale din 2012, iar 78% nu ştiu cine sunt posibilii candidaţi la Primăria localităţii.

În acelaşi timp, majoritatea respondenţilor, adică 53% sunt de acord cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, 20% cred că nu este o schimbare bună, iar 27% nu au o opinie.

Sistemul uninominal şi majoritar este susţinut de 32% dintre respondenţi, iar actualul sistem, uninominal şi proporţional, mai este susţinut de doar 12% dintre români.
Citeşte mai multe despre:

frauda alegeri romani alegeri uninominale primar alegeri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati