Antena 3 CNN Actualitate Românii nu cred în alegeri. Se tem de frauda electorală şi nu cunosc candidaţii la Primăria localităţii lor

Românii nu cred în alegeri. Se tem de frauda electorală şi nu cunosc candidaţii la Primăria localităţii lor

Românii nu cred în alegeri. Se tem de frauda electorală şi nu cunosc candidaţii la Primăria localităţii lor
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Noi 2011   •   07:28

Teama de fraudă şi introducerea votului electronic sunt principalele griji ale românilor cand vine vorba de alegeri, arată un comunicat al Fundaţiei Soros.

Peste 50% dintre cetãţeni nu cred în corectitudinea alegerilor româneşti. Teama de fraudă electorală este principalul motiv pentru care 59% dintre români nu sunt de acord cu votul prin corespondenţă, iar 63% nu susţin introducerea votului electronic.

Cercetarea mai arată că 77% dintre alegătorii români nu cunosc data alegerilor locale din 2012, iar 78% nu ştiu cine sunt posibilii candidaţi la Primăria localităţii.

În acelaşi timp, majoritatea respondenţilor, adică 53% sunt de acord cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, 20% cred că nu este o schimbare bună, iar 27% nu au o opinie.

Sistemul uninominal şi majoritar este susţinut de 32% dintre respondenţi, iar actualul sistem, uninominal şi proporţional, mai este susţinut de doar 12% dintre români.




×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close