Antena 3 CNN Actualitate Românii nu îşi pot recupera banii dacă îşi anulează vacanţele în Grecia 

Românii nu îşi pot recupera banii dacă îşi anulează vacanţele în Grecia 

Mulţi dintre românii care şi-au cumpărat sejururi în insulele Greciei preferă să rişte şi să meargă în vacanţe în această perioadă, întrucât agenţiile de turism nu returnează banii în cazul unei anulări.

Românii nu îşi pot recupera banii dacă îşi anulează vacanţele în Grecia 
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   10:44

Aeroporturile sunt pline de români care abia așteaptă să ajungă în insulele din Grecia. 

Unii dintre aceştia spun că nu au luat în calcul să-şi anuleze concediile, deoarece reprezentanţii agenţiilor de turism de la care şi-au cumpărat vacanţele le-au spus că în zonele în care merg ei nu sunt probleme.

Sunt însă și turiști care au cerut schimbarea destinațiilor pentru vacanță sau anularea acestora. Atenție însă dacă anulați vacanțele din propria inițiativă: riscați să nu vă recuperați banii!

“Cei care nu mai doresc să meargă în Rodos avem variante și le-am propus variante de relocare gen Antalya, Creta sau alte destinații pe care le solicită”, spune reprezentantul unei agenţii de turism.

“Au început să vină câteva astăzi, Astăzi au au venit câteva cereri de anulare. Din păcate nu există. Nu este forță majoră pentru că avioanele zboară și aeroportul funcționează, adică insula nu este închisă, prin urmare nu pot să anuleze decât cu penalități. Și nu recomand la nimeni să anuleze cu penalități, pentru că e pierdere de bani în acest moment. În acest moment, o modalitate prin care să-și recupereze banii nu există, pentru că ei renunță din propria lor voință. Deci, repet, este de înțeles, este natura umană, oamenii se sperie”, a declarat Alin Burcea, managerul unei agenţii de turism.

“Urmărim cu atenție evenimentele și recomandăm turiștilor să țină legătura cu agențiile lor de turism, pentru că ne concentrăm cu toții ca să aibă o vacanță liniștită și să fie în deplină siguranță”, precizează un alt operator de turism.

Între timp, în toate zonele din Grecia, autoritățile iau măsuri pentru a evita alte posibile incendii. 

Până acum, mii de oameni au fost evacuați de pe insula grecească Rhodos din cauza incendiilor de vegetație. 

Mai mult, riscul apariției incendiilor de pădure rămâne unul ridicat în Grecia, din cauza temperaturilor caniculare. 

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close