Antena 3 CNN Actualitate Românii au umplut pagina cancelarului Austriei cu mesaje furioase, din cauza refuzului privind aderarea României la Shengen

Românii au umplut pagina cancelarului Austriei cu mesaje furioase, din cauza refuzului privind aderarea României la Shengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, i-a înfuriat miercuri pe români anunțând intenția de a se opune aderării țării noastre la Spațiul Schengen, la Consiliul JAI de joi, unde se va da votul în acest sens. Aceștia și-au vărsat năduful pe pagina de socializare a oficialului străin.

de Mia Lungu    |    07 Dec 2022   •   22:09

Românii i-au transmis mesaje deloc prietenoase cancelarului austriac, pe pagina sa de Facebook, în limba română, în engleză dar și în germană.

  • Trebuie sa-ti reconsideri poziția măcar în al 12 - lea ceas! România e parte din UE! Austria sa se uite la corupții ei, pentru ca o parte fac afaceri în România și jegmanesc statul roman!
  • De când v-ați apucat de gazoductul din Croația și-au schimbat migranții traseul prin România, nu mai trec prin Croația. Dacă v-am da liber la exploatarea gazelor din Marea Neagră în condițiile voastre probabil și-ar schimba traseul și nu ar mai trece nici prin România.
  • Ce aveți cu România, stimate domn? Pădurile noastre au fost bune, ați defrișat munți intregi! Firmele austriece jecmanesc statul român! Corupția din România va deranjează? Dar cea din Austria e ok? Câți migranți din cei care sunt în Austria, au venit prin România? Mințiți mai mult decât politicienii români! Rușine!
  • Stimate domn, ia aminte că marile branduri austriece de pe piata românească vor da faliment în curând, România nu mai are nevoie de ele, vă puteți retrage. Dragi români să ținem minte firmele austriece la care trebuie să renunțăm.
  • Rușine Austria !!! Folosiți dreptul de veto într-un mod abuziv, condamnând viitorul a peste 19 milioane de români ! Ca și cetățeni europeni avem și drepturi, nu doar obligații !!!
  • Mare greșeală faceți dacă va opuneți ca România să nu intre în Schengen, romanii sunt un popor năpăstuit și politicienii noștri nu ne apară interesele , dar prosti nu suntem și vedem o nedreptate care vreți sa ne-o faceți. Ce vina are România atâta timp cât nu eram în Schengen cu migratia din Austria?După ce aderam la Schengen atunci puteți sa cereți explicații de la noi,pana atunci cereți explicații de la Ungaria care este la granița Schengen.
  • Mă mândresc că sunt român, dar regret faptul că mi-am petrecut o parte din vacanțe la Viena și regret faptul că am făcut greșeli de genul shopping-ului la Pandorf, nu voi mai face asta.
  • Nu ti-e rusine domnule cancelar sa iti bați joc de o natiune intreaga, toate astea o sa se intoarca impotriva ta si o sa suporti cinsecinte grave pentru aceasta bataie de joc asupra poporului roman.
  • România este pe deplin eligibilă pentru a adera la spațiul Schengen din 2011. Măcar știți unde este România pe harta Europei? Avem frontieră comună? Rușine Austria!

Austria rămâne pe poziții și nu vrea România în Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și-a menținut, miercuri seara, poziția pe tema aderării României la Spațiul Schengen, în cadrul unei conferințe susținute alături de președintele PPE, Manfred Weber, de la Viena.

Sunt multe probleme care trebuie discutate, migrația fiind problema principală. Lucrăm din greu pentru a ne proteja graniţele externe, a spus cancelarul austriac, adăugând că există o problemă de securitate.

Oficialii români au încercat să schimbe decizia Austriei, care se opune extinderii Spațiului Schengen, cancelarul austriac invocând faptul că mulți migranți care ajung în Austria au trecut ilegal granița de la noi.

Karl Nehammer, Cancelarul Austriei: Miza este securitatea cetăţenilor noştri

În continuare avem peste 75.000 de migranți neînregistraţi, vin din România și Bulgaria, nu e o discuție politică, ci bazată pe fapte.

Karl Nehammer a mai declarat că ministrul de interne al ţării sale are "un nou calendar pentru primăvara următoare" în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Miniștrii de interne au pe masă ca primăvara viitoare să luam o decizie pentru România și Bulgaria, să ne uităm cum putem modifica legislația, ca să asigurăm securitatea, a declarat Nehammer.

Nu putem asigura securitatea la graniţă făcând garduri, a opinat el.

Austria este singura țară care se mai opune aderării României la Spațiul Schengen 

Întrebat dacă joi, în consiliul JAI, Austria va vota împotriva primirii României și Bulgariei în Schengen, Nehammer a evitat un răspuns şi a vorbit din nou despre problema migraţiei.

"România şi Bulgaria au nevoie de sprijinul nostru", a arătat cancelarul austriac. 

"Nu este o discuţie politică, ci una de securitate, nu putem să o ascundem sub preş", a precizat cancelarul austriac. 

Candidaturile României și Bulgariei nu vor fi decuplate, a mai spus Nehammer. "Bulgaria și România vor avea votul împreună, e o procedură care trebuie continuată", a precizat el.

×
Subiecte în articol: Schengen cancelar Austria aderare romanii
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close