Antena 3 CNN Actualitate Cum poți afla în timp real unde sunt fonduri disponibile pentru analize și investigații medicale gratuite

Cum poți afla în timp real unde sunt fonduri disponibile pentru analize și investigații medicale gratuite

Doi sibieni au creat o platformă online care arată în timp real spitalele şi laboratoarele unde se pot efectua analize medicale gratuite. Practic persoana interesată poate identifica în funcţie de judeţ şi tipul de investigaţii medicale necesare, unităţile spitaliceşti care au fonduri disponibile.

Cum poți afla în timp real unde sunt fonduri disponibile pentru analize și investigații medicale gratuite
Sursa foto: analize.live
de Mia Lungu    |    09 Apr 2021   •   08:36

O echipă din Sibiu a dezvoltat o nouă platformă care arată în timp real unde sunt fonduri disponibile pentru analize de laborator și investigații medicale paraclinice gratuite,  publicate prin raportările CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate).

Creatorii platformei spun că ideea le-a venit văzând cozile care se formau, la început de lună, la unitățile medicale unde populația se poate programa pentru analizele decontate de casă de asigurări.

Totodată, de la sfârșitul anului trecut, asigurații pot beneficia de analize de laborator și investigații medicale, pe întreg teritoriul României, indiferent de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate de care aparțin. De aceea, platforma poate fi un real sprijin pentru cei care vor să-și facă analizele în județele limitrofe.

Astfel, persoana interesată,  poate identifica, în funcție de județ și de tipul de investigații medicale necesare, unitățile medicale care au fonduri disponibile.

Echipa analize.live a implementat un sistem prin care prezintă aceste date pe harta României într-un mod simplu și ușor de utilizat. Persoana interesată poate identifica cu ușurință unitățile medicale care au fonduri disponibile în momentul afișării și poate crea o notificare de tip alertă dacă o unitate medicală primește fonduri de tip analiză laborator sau imagistică, potrivit presei locale.

În cazul în care nu sunt fonduri disponibile în unitatea de interes, se poate crea o alertă pentru notificare prin E-mail si opțional prin SMS atunci când sunt suplimentate fondurile.

Raportările sunt actualizate zilnic și sunt precizate informații legate de tipul de servicii medicale (laborator sau imagistică), valoarea fondurilor contractate, numărul de cazuri deja programate și valoarea fondurilor disponibile în acel moment, conform raportărilor CNAS.

Pentru fiecare județ, este afișat totalul acestor valori, iar totalul general național actualizat este afișat pe prima pagină (sub hartă).

”Echipa analize.live depune eforturi considerabile pentru a asigura în permanență funcționarea platformei https://analize.live și pentru a oferi date actualizate și relevante. Acest serviciu este oferit gratuit. Toate costurile pe care le avem sunt suportate prin donații de la utilizatori.”, transmite echipa analize.live.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close