Antena 3 CNN Actualitate Românii preferă excursiile ieftine pentru sărbătorile din acest an

Românii preferă excursiile ieftine pentru sărbătorile din acest an

Românii preferă excursiile ieftine pentru sărbătorile din acest an
02 Dec 2008   •   10:58

Din cauza crizei economice, pentru perioada sărbătorilor, la mare căutare sunt excursiile ieftine. Reducerile pentru pachetele turistice în străinătate ajung şi până la 10%. Pentru sejururile din ţară în schimb, reducerile vor veni abia după Sărbători, prin luna ianuarie.
Agenţiile de turism au redus luna aceasta preţurile la pachetele turistice pentru sfârşitul de an în staţiunile din străinătate, în condiţile în care cererea românilor pentru sejururi exotice de sărbători a scăzut simţitor. Românii preferă să rămână în ţară de sărbători, pentru a face economii, iar agenţiile fac reduceri de la 3% la 10%. Promoţiile se adresează celor care cumpără pachete pentru Crăciun şi Revelion în perioada imediat următoare.
Reduceri importante au fost făcute în cazul pachetelor turistice pentru Crăciun în marile oraşe europene şi pentru petrecerea de Revelion în destinaţiile exotice. Dacă anul trecut se vindeau foarte bine pachetele medii de 1.000-1.200 de euro, anul acesta preferinţele au migrat fie spre pachetele ieftine de 600-700 de euro, fie spre pachetele scumpe de 1.600-2.000 de euro, au declarat consultanţii din turism pentru Evenimentul Zilei.
În ţară, lucrurile stau, însă, altfel. Reprezentanţii operatorilor români spun că, în staţiunile de la noi, reducerile vor apărea abia după Sărbători. Agenţiile au rezervat deja aproape toate locurile de la munte, iar pe cele care au rămas libere speră să le vândă în următoarele săptămâni.
Antena 3

×
Subiecte în articol: sărbători
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close