Antena 3 CNN Actualitate Românii reţinuţi în Franţa nu au fost eliberaţi. MAE: Ambasada României la Paris menţine în permanenţă contactul cu cetăţenii români

Românii reţinuţi în Franţa nu au fost eliberaţi. MAE: Ambasada României la Paris menţine în permanenţă contactul cu cetăţenii români

Românii reţinuţi în Franţa nu au fost eliberaţi. MAE: Ambasada României la Paris menţine în permanenţă contactul cu cetăţenii români
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Apr 2013   •   16:15

De două  zile un microbuz cu nouă români  stă oprit de jandarmeria franceză într-o parcare. Pasagerii au fost acuzaţi că au prea multe bagaje şi au fost obligaţi să plătească o amendă de 2.000 de euro ca să poată merge mai departe.

Microbuzul este şi acum oprit în apropiere de Vitri.

Comunicatul oficial al MAE, remis redacţiei Antena 3:

Referitor la acest caz, vă transmitem următoarele informaţii:

În data de 12 aprilie, ora locala 15.00, pe raza comunei Soude (departamentul Marne) a fost efectuat controlul asupra unui autovehicul în care se aflau 10 cetăţeni români. Autovehiculul avea număr de înmatriculare bulgar şi tracta o remorcă ce transporta un alt autovehicul, cu numărul de înmatriculare francez.

În urma controlului efectuat au fost constatate următoarele contravenţii: depăşirea numărului de pasageri permis (se aflau 10 pasageri, iar limita era de 9), nepurtarea centurii de siguranţă de către 7 dintre aceştia, depăşirea greutăţii maxime a autovehiculului, depăşirea greutăţii maxime pentru autovehicul plus remorcă, depăşirea greutăţii maxime pe osie, transport de marfă fără documente aferente. A fost aplicată o amendă în cuantum total de 1920 euro.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că, în conformitate cu codul rutier francez, autovehiculul îşi va putea relua deplasarea după achitarea amenzilor, renunţarea la surplusul de bagaje (1100 kilograme) şi încadrarea în numărul maxim de persoane care pot fi transportate (respectiv 9).

În cursul acestei dimineţi, doi reprezentanţi ai Ambasadei  s-au deplasat la faţa locului.

Ca evoluţie de ultimă oră, în urma intervenţiilor repetate ale Ambasadei din cursul zilei de 13 aprilie, Jandarmeria a returnat în această dimineaţă documentele de identitate cetăţenilor români, documentele maşinii fiind în continuare reţinute de către autorităţile franceze.

Ambasada României la Paris menţine în permanenţă contactul cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale şi este pregătită să ofere asistenţă consulară în limita competenţelor.

Cazul este în atenţia ataşatului pentru probleme sociale, al ataşaţilor de afaceri interne şi al secţiei consulare a Ambasadei.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close