Antena 3 CNN Actualitate Românii sărbătoresc Dragobetele - o veche tradiţie, dedicată îndrăgostiţilor

Românii sărbătoresc Dragobetele - o veche tradiţie, dedicată îndrăgostiţilor

Românii sărbătoresc Dragobetele - o veche tradiţie, dedicată îndrăgostiţilor
Sursa foto: Dragobete
24 Feb 2009   •   09:03

Românii sărbătoresc, marţi, Dragobetele - o veche tradiţie dedicată îndrăgostiţilor. Aceasta este "alternativa" autohtonă pentru Valentine's Day. Sărbătoarea Dragobetelui va fi organizată pentru prima dată la Târgu Mureş, în Cetate.
"De Dragobete, iubeşte româneşte!" - este sloganul care îi încântă pe târg-mureşenii care au refuzat să-şi sărbătorească iubirea de Valentine's Day. Restaurantele s-au pregătit în mod special pentru sărbătoarea de marţi.
Potrivit tradiţiei populare, Dragobetele era fiul Babei Dochia, zis Năvalnicul. Această zi anunţă venirea primăverii şi este asociată cu numeroase obiceiuri.
În trecut, sărbătoarea Dragobetelui avea alte semnificaţii. Aceasta era mai degrabă o sărbătoare a păsărilor, a împerecherii acestora, după cum susţine muzeograful Laura Pop.
Îndrăgostiţii pot "profita" de această zi şi se pot plimba prin parc, spre exemplu. Cu toate astea, oamenii nu prea ştiu ce ar vrea să facă de Dragobete.
Sărbătoarea românească a dragostei se mai numeşte, în funcţie de regiune, "Sântion de primăvară", "Ioan Dragobete", "Drăgostiţele", "Cap de primăvară", "Logodna" sau "Însoţitul paserilor" sau "Ziua Îndrăgostiţilor".
Antena 3

×
Subiecte în articol: Dragobete indragostiti Valentine's Day
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close