Antena 3 CNN Actualitate Românii şi miturile urbane. Case ale diavolului, ambulanţe care fură copii, crime şi ritualuri

Românii şi miturile urbane. Case ale diavolului, ambulanţe care fură copii, crime şi ritualuri

Românii şi miturile urbane. Case ale diavolului, ambulanţe care fură copii, crime şi ritualuri
Sursa foto: Foto: pottershouseofhorrors.com
09 Iul 2011   •   14:06
La imaginaţie, nu ne întrece nimeni! De-a lungul vremii, au circulat tot felul de mituri urbane care au înspăimântat generaţii întregi de români. Mai grav e atunci când aceste poveşti duc la isterie şi violenţă, cum s-a întâmplat ieri în capitală cu ambulanţele atacate de câţiva bucureşteni panicaţi.

În capitală toată lumea ştie povestea legată de restaurantul Budapesta unde diferite feluri de mâncare conţin carne de om. Nimeni nu a demonstrat asta, dar zvonurile există de multă vreme. Altele sunt şi mai fanteziste: case bântuite, crime şi ritualuri înfricoşătoare.

In Bucuresti se zvoneste ca ar exista mai multe case ale diavolului. Intr una din ele mai multe femei au fost omorate, iar una si-a luat viata. De departe insa, cel mai discutat mit al momentului este cel legat de ambulanta care opreste din oras in oras si rapeste oamenii!

Şi nu e prima dată când apare un astfel de zvon legat de o ambulanţă ucigaşă. În 2007, un tânăr prahovean a băgat spaima în tot judeţul răspândind informaţii legate de copii răpiţi şi abandonaţi ulterior fără organe. Nimic mai mult decât un mit urban.

Iar aceste mituri duc de multe ori la teamă, panică şi disperare.

Sunt o multime de mituri urbane legate si de metroul bucurestean. De pilda sunt zvonuri ca unele garnituri pot fi implicate oricand intr un accident pentru ca ar avea rotile prea mici. Altii isi amintesc de conductorul care in loc sa aminteasca de statia "Timpuri Noi" a spus "Atentie, urmeaza Timpuri Grele!" O greşeala destul de gravă înainte de 90.

Cardurile RATB si Metrorex au fost privite cu suspiciune la inceput. Au fost destui cei care erau convinsi ca acestea au cipuri incorporate prin intermediul carora ne este urmarit traseul prin oras.

×
Subiecte în articol: mituri ambulanta crima ritual
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close