Antena 3 CNN Actualitate Românii strigă, dar Băsescu nu-i aude. A şaptea zi de proteste în Bucureşti. Fotografii inedite cu violenţele din Capitală

Românii strigă, dar Băsescu nu-i aude. A şaptea zi de proteste în Bucureşti. Fotografii inedite cu violenţele din Capitală

Românii strigă, dar Băsescu nu-i aude. A şaptea zi de proteste în Bucureşti. Fotografii inedite cu violenţele din Capitală
Sursa foto: Foto: Mircea Struţeanu
20 Ian 2012   •   07:58
Românii strigă de o săptămână în stradă, dar Traian Băsescu se face că nu-i aude. Cea de-a şaptea zi de proteste în Capitală a fost una marcată de violenţă. Au fost iar lozinci, pancarte, dar şi o serie de confruntări între manifestanţi şi jandarmi.

Mii de oameni s-au strâns, în noaptea de joi spre vineri, în faţa Teatrului Naţional şi a Facultăţii de Arhitectură şi au început scandările împotriva Puterii.



Spiritele s-au încins în momentul în care mai mulţi tineri s-au folosit de gardurile jandarmeriei pentru a forma o baricadă improvizată pe Bulevardul Magheru. Ei au fost imediat prinşi între cele patru cordoane ale forţelor de ordine.

Pentru că grupul de manifestanţi a răspuns avertismentelor cu violenţă, jandarmii au acţionat şi ei în forţă.



Câtiva dintre tineri au reuşit să fugă. Alţii, însă, au căzut în urma loviturilor de bastoane. Răniţi sau în stare de şoc, ei au fost nevoiţi să intre în dubele forţelor de ordine.

Din păcate, în ambuscada creată au fost şi victime colaterale. Iar această situaţie i-a enervat şi pe cei care protestaseră paşnic până în acel moment.



Piaţa Universităţii a fost eliberată, la miezul nopţii, de către jandarmi.

Bilanţul cele de-a şaptea zi de proteste în Bucureşti: peste 50 de oameni duşi la secţie pentru audieri şi alţi cinci care au avut nevoie de îngrijiri medicale.



Fotografiile au fost realizate de Mircea Struţeanu, în noaptea de joi spre vineri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

MAI MULTE FOTOGRAFII REALIZATE DE MIRCEA STRUŢEANU LA PROTESTE, ÎN GALERIA DE MAI JOS

Citiţi şi:

"Băsescu te crede dobitoc! Eşti de acord?" Imaginile care "strigă" nemulţumirile românilor

România, unită de proteste. Violenţele din Bucureşti, din perspectiva unui fotograf. „Dă-i, mă, şi lu` ăsta!”



 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close