Antena 3 CNN Actualitate Românii vor avea contoare electrice inteligente

Românii vor avea contoare electrice inteligente

Românii vor avea contoare electrice inteligente
06 Aug 2015   •   08:46

Facturile estimate sau cele de regularizare la curent electric vor dispărea în curând. Asta pentru că deja contoarele clasice de curent electric au început să fie înlocuite cu unele inteligente, care vor fi gestionate de la distanţă. Astfel, clienţii vor fi facturaţi pe baza consumului înregistrat la zi şi vor putea să aibă acces la informaţii actualizate şi detaliate despre consumul lor de energie electrică.

Pentru prima dată, clienţii vor putea să acceseze informaţii detaliate şi actualizate despre consumul lor de energie electrică, fie prin ecranul de afişare al contorului, fie prin intermediul unui computer personal. În unele zone de distribuţie deja a început instalarea primelor 30 de mii de contoare inteligente.

Calitatea serviciului de furnizare a energiei electrice va fi, de asemenea, monitorizată, deoarece contoarele inteligente vor colecta aceste date şi le vor transmite dispeceratului central, pentru a semnala orice întrerupere în alimentarea cu energie electrică. 

În cazul unei funcţionări defectuoase, care ar putea fi cauzată de tentative de fraudă, clienţii vor putea sesiza în timp real furnizorul de energie electrică.

Aproximativ 2, 7  milioane de contoare de acest tip urmează să fie montate de cel mai mare furnizor de energie electrică.

×
Subiecte în articol: electricitate curent electric
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close