Antena 3 CNN Actualitate Românii vor să intre în Cartea Recordurilor pentru rochia de mireasă cu cea mai lungă trenă din lume

Românii vor să intre în Cartea Recordurilor pentru rochia de mireasă cu cea mai lungă trenă din lume

Românii vor să intre în Cartea Recordurilor pentru rochia de mireasă cu cea mai lungă trenă din lume
Sursa foto: rochie de mireasa
31 Mar 2009   •   22:22

Românii se pregătesc să doboare un nou record. Aşa că au pregătit rochia de mireasă cu cea mai lungă trenă din lume. Aceasta măsoară 1.457 de metri şi se află chiar în faţa Casei Poporului, şi ea prezentă în Cartea Recordurilor.

1.600 de metri de tul, 50 de metri de dantelă brodată şi peste 7000 de cristale swarowski cusute manual. Asta a pus la bătaie designerul Oana Comănescu şi organizatorii unui târg de nunţi, pentru a doborî recordul mondial la rochia de miresă cu cea mai lungă trenă din lume.

A fost nevoie de 70 de zile şi 25 de oameni pentru realizarea rochiei. Munca lor nu a fost însă în zadar. Trena măsoară 1457 de metri, în comparaţie 1362 de metri: recordul actual deţinut de trena rochiei unui creator din Cipru.

Toate dimensiunile vor fi notate de un reprezentat al Cărţii Recordurilor. Acesta va stabili mâine dacă românii vor doborî sau nu recordul actual. Lungimea trenei va fi măsurată din punctul în care aceasta este ataşată de rochie şi până la capăt.

Rochia va fi expusă în cadrul unui târg de nunţi din Piaţa Constituţiei începând de miercuri şi va fi scoasă la licitaţie. Rochia nu va fi vândută împreună cu trena în întregime. Aceasta va fi tăiată, iar vizitatorii vor primi o bucată de material drept amintire.

Observator

×
Subiecte în articol: rochie de mireasã Cartea Recordurilor
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close