Antena 3 CNN Actualitate Românii vorbesc mult la telefon: Peste 23 miliarde de minute, numai în primele şase luni ale anului

Românii vorbesc mult la telefon: Peste 23 miliarde de minute, numai în primele şase luni ale anului

Românii vorbesc mult la telefon: Peste 23 miliarde de minute, numai în primele şase luni ale anului
04 Dec 2009   •   23:53

Sportul preferat al românilor pare a fi... vorbitul la telefon din moment ce stăm cu telefonul la ureche peste două milioane de ore. Nici la SMS-uri nu stăm mai prost. În primele 6 luni, românii au tastat 3,5 miliarde de mesaje.

Românii vorbesc mult la telefon. Peste 23 de miliarde de minute numai în primele 6 luni ale anului. Zilnic, românii vorbesc la telefon 2,1 milioane de ore, iar în primul semestrul al anului au trimis 3,5 miliarde de mesaje scrise.

Mai mult de jumătate dintre români au un telefon fix. Datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) mai arată că majoritatea au preferat să îşi facă abonamente în locul cartelelor SIM preplătite. Din cei 9,66 milioane de utilizatori pe bază de abonament lunar, 70 la sută dintre abonaţi sunt persoane fizice.

De altfel, numărul acestora ar putea creşte, deoarece companiile oferă abonamente foarte avantajoase, dar şi telefoane mobile la preţuri atracive.

Reprezentanţii ANCOM spun că au crescut şi solicitările pentru internetul broadband fix şi mobil şi se aşteaptă ca numărul acestora să crească în următoarele luni.


Antena 3

×
Subiecte în articol: telefon minute SMS
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close