Antena 3 CNN Actualitate Românilor le e frică să mai bea lapte. Doi din cinci români susţin că nu au mai consumat lapte în ultima săptămână

Românilor le e frică să mai bea lapte. Doi din cinci români susţin că nu au mai consumat lapte în ultima săptămână

Românilor le e frică să mai bea lapte. Doi din cinci români susţin că nu au mai consumat lapte în ultima săptămână
Sursa foto: Foto: www.zenithinternational.com
14 Mar 2013   •   16:28

Încrederea românilor în siguranţa laptelui vândut în magazine a scăzut dramatic, în urma scandalului privind contaminarea cu aflatoxină. Doi din cinci consumatori au declarat că nu au mai cumpărat lapte în ultima săptămână, informează Mediafax.

"Deşi a fost mediatizat doar o săptămână, subiectul laptelui contaminat cu aflatoxină a generat rapid neîncredere în rândul consumatorilor români, astfel că 36% nu ştiu dacă laptele din magazine mai este sigur pentru consum, în timp ce 22% consideră că acesta nu este sigur. Doar 43% dintre respondenţi au declarat că au în continuare încredere în laptele pe care îl găsesc în comer?", arată o analiză realizată de Rogalski Grigoriu Public Relations.

Aproape 40% dintre persoanele chestionate au arătat că în ultima săptămână nu au mai cumpărat lapte, în timp ce 20% spun că au luat doar de la producători de încredere, pe fondul informaţiilor potrivit cărora mai multe loturi de lapte suspectate de contaminare cu aflatoxină au fost retrase.

85% dintre participanţii la studiu au arătat că, în ultima săptămână, au discutat cu cei apropiaţi despre acest subiect, în principal cu familia (47%), urmată de prieteni (22%) şi colegi (17%).

 

×
Subiecte în articol: lapte
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close