Antena 3 CNN Actualitate Românul arestat încercând să vândă un semn de carte de-al lui Hitler a pledat "vinovat"

Românul arestat încercând să vândă un semn de carte de-al lui Hitler a pledat "vinovat"

Românul arestat încercând să vândă un semn de carte de-al lui Hitler a pledat "vinovat"
Sursa foto: Semn carte Hitler
15 Mar 2009   •   19:36

Românul care a încercat să vândă un semn de carte, care i-a aparţinut lui Hitler, a pledat vinovat în faţa unui tribunal din Seattle. Bărbatul a fost arestat de poliţiştii americani, chiar în momentul în care încerca să vândă preţiosul obiect unui agent sub acoperire. Semnul de carte a fost furat în urmă cu 7 ani.

Christian Popescu a fost prins în flagrant în noiembrie, anul trecut. Românul încerca să vândă, pentru 100.000 de dolari, un semn de carte furat, care i-a aparţinut lui Hitler. Astfel, bărbatul şi-a dat întâlnire cu clinetul la o cafenea, fără să suspecteze că avea de-a face cu un agent sub acoperire.

Tranzacţia a fost întreruptă de descinderea poliţiştilor.

În urmă cu o săptămână, românul a fost adus în faţa instanţei sub acuzaţia de tentativă de vânzare a unui bun furat şi riscă să primească 10 ani de închisoare.

Semnul de carte, realizat din aur de 18 carate, are o poveste întortocheată. Se pare că i-a fost dăruit lui Hitler de iubita sa, Eva Brown. După moartea liderului nazist, obiectul a ajuns la familia unui general german. În 2002, însă, a fost furat dintr-o casă de licitaţii din Madrid. Poliţia spaniolă a arestat, atunci, un suspect român, însă nu a reuşit să recupereze obiectul.

Observator



×
Subiecte în articol: hitler
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close