Antena 3 CNN Actualitate Românul care a atacat serverele armatei SUA, NASA şi Pentagon, student la Informatică. Hackerul a fost ridicat de anchetatori

Românul care a atacat serverele armatei SUA, NASA şi Pentagon, student la Informatică. Hackerul a fost ridicat de anchetatori

Românul care a atacat serverele armatei SUA, NASA şi Pentagon, student la Informatică. Hackerul a fost ridicat de anchetatori
Sursa foto: Foto: smartplanet.com
de M.Z.    |    31 Ian 2012   •   11:29

Un hacker român, cunoscut ca TinKode, a fost ridicat, marţi, de anchetatorii români, pentru spargerea serverelor Armatei SUA, NASA şi Pentagonului, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Hackerul TinKode, pe numele lui real Răzvan Manole Cernăcianu, este din Timişoara şi urmează să fie audiat astăzi, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara.

Tânărul are 20 de ani şi este student la Facultatea de Informatică din Timişoara.

Tânărul este suspectat că atacat serverele Armatei Statelor Unite, ale NASA (National Aeronautics and Space Administration) şi Pentagonului (sediul central al Departamentului Armatei), spun sursele citate.

"Procurorii DIICOT efectuează cercetări faţă de o persoană în vârstă de 20 de ani, din municipiul Timişoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate şi în scopul obţinerii de date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi perturbarea gravă a funcţionării unui sistem informatic", precizează DIICOT, într-un comunicat de presă.
 
Potrivit DIICOT, tânărul ar fi lansat atacuri informatice şi ar fi accesat fără drept mai multe servere aparţinând armatei Statelor Unite ale Americii, în scopul obţinerii de date confidenţiale, pe care le-ar fi copiat şi transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic.




×
Subiecte în articol: hacker audiat DIICOT armata SUA NASA Pentagon
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close