Românul care ştie totul despre Seychelles dezvăluie care este adevărata faţă destinaţiei de lux aleasă de Ghiţă şi Coldea

de D.G.    |    13 Ian 2017   •   19:20
Românul care ştie totul despre Seychelles dezvăluie care este adevărata faţă destinaţiei de lux aleasă de Ghiţă şi Coldea foto: pixabay.com

După dezvăluirea lui Sebastian Ghiţă legată de vacanţa petrecută în Seychelles împreună cu familia sa şi a generalului SRI Florian Coldea, toată lumea se întreabă ce înseamnă de fapt un sejur acolo.

În acest context, consultatul în marketing turistic Răzvan Pascu a publicat pe bogul său un articol care cuprinde o serie de informaţii suplimentare şi impresii despre Seychelles.

''Desi toata lumea recunoaste Seychelles dupa fotografiile spectaculoase cu plajele de aici, o alta bijuterie a insulelor este si vegetatia. Valle de Mai de pe insula Praslin este in Patrimoniul Mondial UNESCO, iar pe Mahe, Parcul National Morne Seychellois ocupa 20% din suprafata insulei. Turistii fac drumetii spre cel mai inalt punct al insulei, Morne Seychellois (905 m) si se bucura de peisajele asupra stancilor si insulelor din jur. Aici se afla fabrica si plantatia de ceai care produce brandurile locale SeyTe si aroma citronnelle. Turul ghidat dureaza aproximativ 20 de minute si costa 25 de rupii de persoana.

O doamna draguta povesteste fiecare etapa a procesului de productie, de cand sunt culese plantele si pana ajung in cutii si pliculete. Daca in primele incaperi de procesare te izbeste un miros puternic de iarba proaspat taiata, in ultimele deja se simte aroma ceaiului, dintre care preferata mea este vanilia si lemongrass-ul. Ghida noastra se insufleteste cand povesteste despre proprietarul fabricii, un britanic care acum are 90 de ani si locuieste in Noua Zeelanda. El a pus bazele plantatiei si fabricii de ceai si prin anii ’60 au primit chiar si o vizita din partea reginei. In aer domneste relaxarea si observ ca lipseste agitatia si indarjirea aceea de a produce mult si a face mult profit. Ghida ne marturiseste ca acum toata productia se epuizeaza pe plan local si ca nu mai fac exporturi de ceva timp.

Drumul de la fabrica de ceai si pana la Mission Lodge este plin de plantatii de ceai verde si lemongrass. Mission Lodge a fost la finalul secolului 19 o scoala pentru copiii sclavilor eliberati, infiintata de britanici''

Continuarea, pe razvanpascu.ro.

 

Parteneri
x close