Antena 3 CNN Actualitate Românul suspect de coronavirus nu a stat în carantină, deși a îngrijit, în Germania, o familie infectată. Streinu-Cercel: „Trebuia să stea în carantină 14 zile. El s-a dus la schi”

Românul suspect de coronavirus nu a stat în carantină, deși a îngrijit, în Germania, o familie infectată. Streinu-Cercel: „Trebuia să stea în carantină 14 zile. El s-a dus la schi”

Un suspect de coronavirus este internat la Timișoara. Bărbatul a lucrat ca asistent medical în Germania, unde a îngrijit o familie infectată cu coronavirus.

Românul suspect de coronavirus nu a stat în carantină, deși a îngrijit, în Germania, o familie infectată. Streinu-Cercel: „Trebuia să stea în carantină 14 zile. El s-a dus la schi”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Feb 2020   •   21:53

În 7 februarie a venit în vizită la părinţii din Reşiţa, dar şi-a vizitat şi sora şi cumnatul care locuiesc în Gărâna. 

Mai mult, tânărul suspect de coronavirus a mers chiar și la schi.

De marți, 11 februarie, are febră şi tuse seacă, fără insuficienţă respiratorie, și este internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

„A fost lăsat să vină în România, să stea în carantină 14 zile. El a venit în România și în loc să stea în carantină s-a dus la schi”, a declarat managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

„Beneficiază de o locație specială, privată, lucru care face ca o eventuală răspândire a virusului să fie limitată. Am evaluat toate datele, împreună cu colegii de la epidemiologie, ca să stabilim eventualii contacţi.

Sper din toată inima ca acest test să iasă negativ, pentru că nu a prezentat niciun fel de condiţie patologică la momentul părăsirii ariei de lucru, iar colegii din Germania n-aveau date suplimentare cu privire la faptul că ar putea fi infectat”, a mai spus prof.dr. Adrian Streinu Cercel, miercuri seară, la Antena 3.

Românul suspect de coronavirus nu a stat în carantină

Adrian Streinu-Cercel  a explicat, la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”, de ce nu sunt gata rezultatele analizelor în cazul asistentului suspect de coronavirus de la Timişoara.

„Maşina care transporta probele a ajuns cu întârziere la Matei Balş. Rezultatele vor fi gata în jurul miezului nopţii.

Maşina a plecat la 11.00 din Timişoara şi a ajuns la 20.00 la Matei Balş”, a spus Streinu-Cercel.

Ministrul Sănătății: „Am avut mai mulţi suspecţi de coronavirus, niciunul nu a fost confirmat”

„Avem un mecanism care funcţionează foarte bine, plus o colaborare între mai multe ministere. La nivel naţional avem o capacitate foarte bună de diagnostic şi nu numai în Bucureşti.

Până la sfârşitul săptămânii vor fi şi alte două sau trei centre care au capacitate de diagnostic”, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close