Antena 3 CNN Actualitate Românul ucis în Afganistan, angajat al NATO, a fost identificat

Românul ucis în Afganistan, angajat al NATO, a fost identificat

Românul ucis în Afganistan, angajat al NATO, a fost identificat
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Apr 2011   •   12:09

Românul ucis în atacul de la biroul ONU din Afganistan a fost identificat. Potrivit MAE, românul care şi-a pierdut viaţa în Afganistan este Filaret Moţco. Românul era ofiţer de afaceri în cadrul misiunii ONU din Afganistan.

Atacul sângeros în urma căruia a decedat românul a avut loc la biroul misiunii ONU la la Mazar-i-Sharif, din Afganistan. Cel puţin 12 persoane au murit în urma atacului comis de manifestanţii care protestau faţă de incendierea  Coranului, în Statele Unite, de către un pastor american. 

 
Şapte angajaţi străini ai ONU, între care trei europeni şi cinci protestatari afgani, au fost ucişi în atacul sângeros. Doi dintre angajaţii ONU ar fi fost decapitaţi, potrivit unor surse.
 
Surse oficiale, citate de Agerpres, au precizat că românul ucis avea statut de funcţionar internaţional al ONU. El se afla în Afganistan de aproape doi ani.

Violenţele din oraşul Mazar-i-Sharif au izbucnit după ce, pe 20 martie, Wayne Sapp, pastorul unei biserici americane, a dat foc Coranului. Iniţial, un alt pastor american, Terry Jones, a vrut să incendieze Coranul anul trecut, pe 11 septembrie, data la care au avut loc atentatele de la World Trade Center. 
 
Pastorul Terry Jones a spus însă, că nu poate fi făcut responsabil pentru atacul din Afganistan.
 
Protestatarii adunaţi în oraşul Mazar-i-Sharif au cerut Guvernului afgan să "întrerupă orice relaţii diplomatice cu Statele Unite dacă pastorul care a incendiat Coranul" nu va fi judecat pentru ce a facut. De asemenea, ei au cerut Parlamentului afgan să "declare ilegală prezenţa trupelor străine în Afganistan". 

 

×
Subiecte în articol: roman MAE Afganistan
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close