Antena 3 CNN Actualitate ROMATSA, anunț de ultimă oră despre situația financiară a companiei, după ce datoria către frații Micula a fost achitată

ROMATSA, anunț de ultimă oră despre situația financiară a companiei, după ce datoria către frații Micula a fost achitată

Eurocontrol va vira în cursul zilei de marţi către Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA banii colectaţi prin poprire până la această dată, după ce executorul care îl reprezintă pe Viorel Micula a depus la Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene cererea de ridicare a popririi instituite asupra regiei, informează Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

ROMATSA, anunț de ultimă oră despre situația financiară a companiei, după ce datoria către frații Micula a fost achitată
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Dec 2019   •   14:56

Potrivit sursei citate, situaţia conturilor ROMATSA a revenit la normal după ce Guvernul a decis să plătească suma pentru care există un titlu executoriu, în baza deciziei Curţii arbitrale ICSID în speţa fraţii Micula împotriva statului român.

„Incertitudinea financiară cu privire la ROMATSA a luat sfârşit! Prin implicarea Guvernului României, situaţia conturilor deţinute de către Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA a revenit la normal. În data de 23.12.2019 executorul care îl reprezintă pe Viorel Micula a depus la Eurocontrol cererea de ridicare a popririi instituite asupra ROMATSA. În acest sens, avocaţii care îl reprezintă pe Viorel Micula au prezentat Tribunalului de Primă Instanţă flamand din Bruxelles dovada transmiterii către Eurocontrol a solicitării de ridicare a popririi, lucru certificat în sala de judecată şi de avocaţii care reprezintă Eurocontrol. Drept urmare, judecătorii au dispus ridicarea popririi, urmând să fie redactat ulterior şi documentul aferent. Totodată, în urma discuţiilor, Eurocontrol va vira astăzi către ROMATSA banii colectaţi prin poprire până la această dată", se menţionează într-un comunicat al MTIC.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, 13 decembrie, că ROMATSA riscă să rămână fără bani şi, ca urmare, a luat decizia de a plăti suma pentru care există un titlu executoriu, în baza deciziei Curţii arbitrale ICSID în speţa fraţii Micula împotriva statului român.

"Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. În mod evident, după ce Ministerul Finanţelor va efectua plata, ne îndreptăm în toate zonele în care avem litigii şi aici trebuie să vă spun că există decizia unei instanţe din SUA care stabileşte un cuantum, iar, atunci când se ia o decizie într-o instanţă americană care să ducă la o executare, practic, cel care are de recuperat bani de la statul român poate să se îndrepte împotriva oricărei activităţi ţinând de statul român în orice ţară din lumea asta şi asta îţi dezvăluie şi toate activele deţinute de statul român în orice ţară", a explicat Orban atunci, în debutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, ROMATSA se găsea în pericolul de a nu mai putea asigura serviciile de navigaţie aeriană, din cauza lipsei resurselor financiare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ROMATSA frații Micula Guvernul Orban

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close