Antena 3 CNN Actualitate Romeo Lupu, fost pilot SMURD, despre echipajul elicopterului prăbuşit în Lacul Siutghiol: Familia aviatorilor nu este mare. Am zburat cu amândoi

Romeo Lupu, fost pilot SMURD, despre echipajul elicopterului prăbuşit în Lacul Siutghiol: Familia aviatorilor nu este mare. Am zburat cu amândoi

16 Dec 2014   •   22:49

Familia aviatorilor nu este mare, a declarat Romeo Lupu, fost pilot de elicopter SMURD, invitat în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei", unde a declarat că i-a cunoscut pe cei doi membri ai echipajului, pilotul comandor Petre Corneliu Cătuneanu şi copilotul căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel.

Romeo Lupu, care a fost el însuşi implicat într-un accident aviatic, în decembrie 2006, când s-a aflat în misiune cu un elicopter SMURD de la Târgu-Mureş către Vatra Dornei, pentru a prelua un pacient, a vorbit la Antena 3 despre cât de speciale sunt aceste aparate de zbor.

Fostul pilot a vorbit despre cât de dificil poate fi de pilotat un aparat de zbor SMUD, care are o greutate mult mai mare, comparativ cu celelalte, şi asta datorită echipamentelor medicale cu care este dotat, dar şi datorită echipajului medical ce însoţeşte echipajul de pilotaj.

Fostul pilot a declarat că nu exclude varianta unei erori umane, în cazul acestui accident aviatic, însă subliniază că nimeni "nu spune acum că e exclus să fi avut o coliziune cu un stol de păsări. Nu sunt încă probe, dar nu e exclusă nici varianta aceasta".
×
Parteneri
Noua formulă de calcul din Legea Pensiilor. Anunţul ministrului Muncii
x close